Archivum

2019.

XIV. Évfolyam 1. Szám - 2019. március

XIV. Évfolyam 2. Szám - 2019. június

XIV. Évfolyam 3. Szám - 2019. szeptember

2018.

XIII. Évfolyam 1. Szám - 2018. március

XIII. Évfolyam 2. Szám - 2018. június

XIII. Évfolyam 3. Szám - 2018. szeptember

XIII. Évfolyam 4. Szám - 2018. december

2017.

XII. Évfolyam 1. Szám - 2017. március

XII. Évfolyam 2. Szám - 2017. június

XII. Évfolyam 3. Szám - 2017. szeptember

XII. Évfolyam 4. Szám - 2017. december

2016.

XI. Évfolyam 1. Szám - 2016. március

XI. Évfolyam 2. Szám - 2016. június

XI. Évfolyam 3. Szám - 2016. szeptember

XI. Évfolyam 4. Szám - 2016. december

2015.

X. Évfolyam 1. Szám - 2015. március

X. Évfolyam 2. Szám - 2015. június

X. Évfolyam 3. Szám - 2015. szeptember

X. Évfolyam 4. Szám - 2015. december

2014.

IX. Évfolyam 1. Szám - 2014. március

IX. Évfolyam 2. Szám - 2014. június

IX. Évfolyam 3. Szám - 2014. szeptember

IX. Évfolyam 4. Szám - 2014. december

2013.

VIII. Évfolyam 1. Szám - 2013. március

VIII. Évfolyam 2. Szám - 2013. június

VIII. Évfolyam 3. Szám - 2013. szeptember

VIII. Évfolyam 4. Szám - 2013. december

2012.

VII. Évfolyam 1. Szám - 2012. március

VII. Évfolyam 2. Szám - 2012. június

VII. Évfolyam 3. Szám - 2012. szeptember

VII. Évfolyam 4. Szám - 2012. december

2011.

VI. Évfolyam 1. Szám - 2011. március

VI. Évfolyam 2. Szám - 2011. június

VI. Évfolyam 3. Szám - 2011. szeptember

VI. Évfolyam 4 . Szám - 2011. december

2010.

V. Évfolyam 1. Szám - 2010. március

V. Évfolyam 2. Szám - 2010. június

V. Évfolyam 3. Szám - 2010. szeptember

V. Évfolyam 4. Szám - 2010. december

2009.

IV. Évfolyam 1. Szám - 2009. március

IV. Évfolyam 2. Szám - 2009. június

IV. Évfolyam 3. Szám - 2009. szeptember

IV. Évfolyam 4. Szám - 2009. december

2008.

III. Évfolyam 1. Szám - 2008. március

III. Évfolyam 2. Szám - 2008. június

III. Évfolyam 3. Szám - 2008. szeptember

III. Évfolyam 4. Szám - 2008. december

2007.

II. Évfolyam 1. Szám - 2007. március

II. Évfolyam 2. Szám - 2007. június

II. Évfolyam 3. Szám - 2007. szeptember

II. Évfolyam 4. Szám - 2007. december

2006.

I. Évfolyam 2. Szám - 2006. szeptember

I. Évfolyam 3. Szám - 2006. december

Takács Krisztina:

Győr város ivóvízforrásainak összehasonlító mikrobiológiai vizsgálata

Absztrakt

Földünk ivóvíz-készleteinek folyamatos csökkenése ráirányította a figyelmet a környezettudatos vízgazdálkodás fontosságára. Az ivóvíz ellátás biztosítására napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kell fordítanunk, hiszen ennek célja, hogy a fogyasztóhoz közegészségügyi szem-pontból megfelelő minőségű és mennyiségű víz kerüljön. A cikk elkészítésével célom volt, hogy bemutassam Győr város ivóvízellátását, illetve összegezzem az ivóvízbázisokból származó, bakteriológiai vizsgálat alá vont minták eredményeit, figyelembe véve az ivóvíz minőségére vonatkozó jogszabályokban rögzített mikrobiológiai vízminőségi jellemzőket. Emellett fontosnak tartom elemezni az ivóvíz mintákban esetlegesen előforduló mikroorganizmusok szaporodásának okait, illetve ezek egészségre gyakorolt hatásait. Írásom elkészítésével egy átfogó képet szeretnék kialakítani Győr ivóvizeinek jelenlegi és az elmúlt 5 évre visszanyúló mikrobiológiai állapotáról.

Continuous decrease of the Earth’s potable water resources draws attention the importance of environmentally conscious water management. Due to this fact, more emphasis should be put on drinking water supply provision. The aim of potable water supply is to provide appropriate quantity and quality of drinking water to consumers from a public health point of view. The aim of the research is to present the potable water supply of Győr and to summarize the results of bacteriological examined samples from the drinking water resources, considering microbiological water quality features in laws related to the quality of drinking water. It is also important to explore the reason of growing microorganism in drinking water and its effect for health. This research analyses the microbiological condition of drinking water in Győr during the last 5 years comprehensively.

Kulcsszavak: ivóvízellátás, vízminőség, mikrobiológia ~ potable water supply, water quality,microbiology

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz