MAJOR Zsolt; KOVÁCS Tibor:

THE CONTROLLING ANALYSIS OF THE GOODS PROTECTION SESTEM IN AN OPERATING DEPARTMENT STORE

Absztrakt

Over the past ten years I have spent in this field, I have seen the application of several systems of property protection. Each and every security system should guarantee protection and security, including the maximization of the protection of property. In the majority of the case studies I experienced that the controlling aspect of the protection systems was wanting in one respect or another. However, controlling is an indispensable part of the protection plan. The protection of property project is a complex activity touching upon all segments of security. Controlling includes the description of mechanical and financial parameters and the framing of the temporal and financial parameters of the project realization. It is necessary to have a continuous feedback on operation once the project is devised and launched. The assessment of experiences based on feedback and the development of the controlling system is a never-ending process. We can never sit back and relax thinking that our system runs perfectly since the development of technology always calls for new challenges.

A szakmában eltöltött több mint tíz évem alatt sokféle vagyonvédelmi rendszer alkalmazásával találkoztam. A védelem és biztonság szavatolása, az értékek maximális biztosítása a feladata valamennyi biztonsági rendszernek. Az esettanulmányok döntő többségénél a védelmi rendszer kontrolling szemléletének hiányosságát tapasztaltam. A kontrolling kihagyhatatlan részét képezi a védelmi terv kialakításának.. A vagyonvédelmi projekt egy komplex, valamennyi biztonsággal kapcsolatos szegmenst érintő tevékenység. A kialakítása sajátságos és egyszeri tevékenység. A kontrolling tartalma a műszaki és a pénzügyi paraméterek leírása, a megvalósítás időbeli és financiális paramétereinek keretbe foglalása. Az összeállítást és elindítást követően szükségünk van a működésről egy folyamatos visszacsatolásra. A visszacsatolásokból eredő tapasztalatok leszűrése és a kontrolling rendszer fejlesztése egy soha véget nem érő folyamat. Soha nem dőlhetünk hátra megnyugtatóan, hogy tökéletes a rendszerünk, hiszen a technika fejlődésével újabb kihívások adódnak.

Kulcsszavak: protection, goods, department, controlling system, theft, védelem, termékek, üzlet, kontrolling rendszer, lopás

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz