Török Péter:

Titkos üzenet száll a széllel! (IoT-benhasznált vezeték nélküli adatátviteli technológiák összehasonlítása

Absztrakt

Ebben a publikációban bemutatom az IoT területén legelterjedtebb vezeték nélküli technológiákat. A vizsgálatom elsősorban a kis teljesítményű vezeték nélküli technológiákra összpontosít, mint például a ZigBee, WiFi, a LoRaWAN és a Bluetooth. A tanulmány a hatótáv, a teljesítmény és az elérhető adatátviteli sebesség szempontjából osztályozza a protokollokat és rövid összefoglalót ad azokról, illetve grafikusan összehasonlítja a tulajdonságaikat.

In this publication I present the most widespread wireless technologies in IoT. My research focuses on low-power wireless technologies, such as ZigBee, WiFi, LoRaWAN, and Bluetooth. The study classifies the protocols in terms of range, throughput, and available data rates and provides a brief summary of the protocols under review, as well as graphically compares their properties.

Kulcsszavak: IoT, vezeték nélküli hálózatok, kis teljesítményű vezeték nélküli protokollok, alacsony fogyasztású technológiák ~ IoT, wireless networks, low-power wireless protocols, low-power technologies

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz