Arnold Őszi-Lourdes Ruiz S :

BIOMETRIC USES IN OCCUPATIONAL SAFETY AND HEALTH

Absztrakt

A biometrikus azonosítást egyének felismerésére alkalmazzák, felhasználva az egyéni fizikai és viselkedési jellemzőket, mint például az ujjnyomat, az arc felépítése, az írisz, a járás, a DNS, stb. A munkahelyi biztonság és egészségvédelem (OSH) egy multidiszciplináris terület, amelynek a középpontjában a munkahelyi kockázatok minimalizálására, felismerése, elemzése, megelőzésére áll, annak érdekében, hogy biztosítsa a biztonságot és az egészség megőrzését az alkalmazottak. A biometria és a munkavédelem egymástól különböző tanulmányi területek, de közös bennük, hogy a céljuk a nagyobb biztonság megteremtése. Az alábbi dokumentum beazonosítja és leírja a biometrikus eszközök hagyományos és a további lehetséges felhasználási területeit a munkahelyen, az eszközöket és a technológiákat, amelyek relevánsak a munkavédelmi szempontból kritikus eljárásokhoz és gyakorlatokhoz.

Biometrics is used to recognize the identity of a specific individual using unique physical or behavioral traits such as: fingerprints, facial recognition, iris, gait, DNA, etc. Occupational safety and health (OSH) is a multidisciplinary field that focuses on recognizing, analyzing, preventing and minimizing risks in the workplace in order to provide health and safety to the employees. Biometrics and OSH are different study fields but share a common goal that is to provide enhanced safety. The following document identifies and describes conventional and potential uses of biometrics in the workplace, devices and technology relevant to OSH procedures and practices.

Kulcsszavak: biometrics, occupational, safety, technology, health, uses, devices ~ biometria, munkavédelem, biztonság, technológia, egészség, felhasználás, eszközök

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz