Túriné Barta Ágnes:

Történelmi árvíz hazánkban – a 2013-as dunai árvíz katasztrófavédelmi kommunikációja

Absztrakt

Történelmi árvíz érte el hazánkat 2013 nyarán. A Duna vízszintje az ország több pontján is rekord magasan tetőzött, többek között a fővárosban is: Budapesten a folyó szintje több mint harminc centiméterrel volt magasabb az addig mért legmagasabb értéknél. A szerző azt vizsgálja, hogy a katasztrófavédelem kommunikációja a megfelelő időben kezdődött-e, illetve, hogy a lakosság tájékoztatása során milyen eszközöket, módszereket alkalmazott. A szerző a tanulmányában bemutatja a veszélyhelyzeti kommunikáció és az árvizek ismertetőjegyei vizsgálata mentén a 2013-as dunai árvíz katasztrófavédelmi kommunikáció-ját, különös tekintettel a webes, online felüle-tek használatára.

In the summer of 2013 a massive flood swamped parts of Hungary. The flow rate of the river Danube increased to a high pitch in many regions, including Budapest, where the water level was 30 cm higher than the maxi-mum level measured ever. This paper examines whether the publicity work of the Disaster Management commenced in due time and whether appropriate tools and methods were applied. With a view to the characteristics of flood and emergency communication the author presents the different means of communication used in course of the 2013 Danube flood, with special regard to web media.

Kulcsszavak: árvíz, katasztrófavédelem, kommunikáció, nyilvánosság ~ flood, disaster management, communication, publicity

 

A teljes cikk megtekintése »

 

Vissza a tartalomhoz