Inkovics Ferenc

THE CYBERSPACE AND ITS RISKS

Absztrakt/Abstract

Ma már egyre mindennaposabb dologgá válik, hogy egy több ezer kilométer távolságban levő barátainkkal video-telefonálunk, elektronikus levelet küldünk a világ legtávolabbi pontjára, és az is hogy pillanatok alatt érjük el az amerikai "New York Times" az orosz "Pravda", az ausztrál "Financial Review" vagy a japán "The Asahi Shimbun" legfrissebb híreit, videóit. A technika e remek vívmánya azonban csodálatos és szörnyű dolgokra is használható, lehet fegyver is. Az őserdőben is rengeteg veszély leselkedik az oda betévedőkre. Nekünk is számos veszéllyel kell szembe néznünk, amikor belépünk a kibertér dzsungelébe. E cikk ezekre a kockázatokra és veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Today video-phoning with our friends who are 1000s km-s far away, sending an e-mail to a far corner of the world, and reading the news or watching the videos of the American "New York Times", the Russian "Pravda", the Australian "Financial Review" or the Japan "The Asahi Shimbun" in no time is becoming more common. However, this great novelty of the technique can be used for doing wonderful and horrible things. This can be a weapon, too. There is also a lot of danger in the rain forest for those who are getting into. We also have to face a lot of dangers when entering the jungle of cyberspace. This article calls the attention to these risks and dangers.

Kulcsszavak/Keywords: kibertér, kibertámadás, kiberterrorizmus, kiberbűnözés, veszély, kockázat ~ cyberspace, cyber terrorism, cyber attack, cyber crime, danger, risk

 

A teljes cikk megtekintése / Full acticle »

 

Vissza a tartalomhoz / Back to content